41ste president

President Bush sr. bijgezet bij echtgenote Barbara en dochter Robin

07 december 2018 06:51 Aangepast: 07 december 2018 10:04
George W. Bush neemt afscheid van zijn vader George W.H. Beeld © AFP

In College Station in Texas is de vorige week overleden ex-president van de Verenigde Staten George H.W. Bush bijgezet in het familiegraf.

Eerder op de dag had zijn familie in een uitvaartdienst in Houston afscheid van de 41ste president van de VS genomen. Bush senior werd 94 jaar oud. Hij was van 1989 tot en met 1993 president. 

Barbara en Robin

Ook woensdag was er een kerkdienst voor Bush, in Washington. Daarbij waren president Donald Trump en de vier nog levende ex-presidenten aanwezig, onder wie Bush' zoon George W. Direct na de dienst werd de kist met de president naar een vliegbasis gebracht om te worden overgevlogen naar Houston.

De trein waarmee het lichaam van Bush naar zijn laatste rustplaats werd gebracht De trein waarmee het lichaam van Bush naar zijn laatste rustplaats werd gebracht

Na de kerkdienst in Houston werd de kist met Bush in een speciale trein zo'n 130 kilometer naar College Station vervoerd. Duizenden mensen langs de route zwaaiden naar de trein met locomotief 4141 en 'George Bush 41' op de zijkant. 

In College Station is hij bijgezet in het graf bij zijn vrouw Barbara, die in april overleed, en bij dochter Robin, die in 1953 op 3-jarige leeftijd overleed aan leukemie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Oud-presidenten over overlijden Bush: 'Hij was een inspirator voor velen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore