Loos alarm

Redactie CNN opnieuw ontruimd na bommelding

07 december 2018 05:43 Aangepast: 07 december 2018 06:32
De straat is afgezet na de vondst van een nieuw verdacht pakketje Beeld © EPA

De redactie van nieuwszender CNN in New York is vanwege een bommelding anderhalf uur ontruimd geweest. Volgens een beller zouden er vijf bommen in het gebouw geplaatst zijn.

De zender moest zijn live-uitzending onderbreken, en zond korte tijd een eerder opgenomen programma uit.  Korte tijd later hervatte de redactie een geïmproviseerde uitzending vanaf de straat.

De politie doorzocht het gebouw, maar kon niets vinden. Na een kleine anderhalf uur, mocht de redactie het gebouw weer betreden. "We moeten dit serieus blijven nemen. Er is hier pas nog een pijpbom bezorgd", zei presentator Don Lemon, wiens uitzending werd onderbroken. "Dit is de tijd waarin we nu leven."

Mislukte aanslagen

CNN was in oktober het doelwit van twee mislukte aanslagen. Een keer moest de redactie worden ontruimd omdat er een bompakket was bezorgd in het gebouw, een tweede zelfde pakket werd enkele dagen later onderschept.

De dader, die ook dezelfde bompakketjes stuurde naar prominente politieke tegenstanders van president Trump, werd korte tijd later gepakt. Hij bleek een doorgedraaide aanhanger van de president. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bompakket CNN was gericht aan voormalige CIA-baas

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore