Te veel zout

Belgische student (20) in coma na ontgroeningsritueel

06 december 2018 17:30 Aangepast: 06 december 2018 17:39
Exterieur van de KU Leuven. Beeld © AFP

Een 20-jarige universiteitsstudent in het Belgische Leuven is gisteravond in coma beland door een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel. Hij was onderkoeld geraakt en had zoveel vissaus gedronken dat hij door het hoge zoutgehalte mogelijk een hartstilstand kreeg.

In totaal belandden drie aspirant-leden van de Leuvense studentenvereniging Reuzegom in het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen en te veel zout in hun bloed. De twee andere slachtoffers zijn bij kennis.

De 20-jarige student die een hartstilstand kreeg, ligt nog steeds in coma, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Hij werd door leden van Reuzegom naar de spoedeisende hulp gebracht en kreeg daar een hartstilstand. Hij werd gereanimeerd en daarna per ambulance naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen gebracht.

'Zoutconcentratie ongekend hoog'

"Zijn lichaamstemperatuur was nog maar 28 graden en de zoutconcentratie was ongekend hoog", zegt 'een goede bron' tegen HLN. Die vertelde dat de jongens gisteravond naakt in het bos water over zich heen kregen gegooid.

Het Openbaar Ministerie in Antwerpen is een onderzoek gestart.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ontgroening hoort erbij, maar wel zonder geweld en vernedering'

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`