'Monster van Worcester'

Kindermoordenaar komt na 45 jaar vrij ondanks smeekbeden moeder

04 december 2018 13:43 Aangepast: 04 december 2018 13:59
Beeld © iStock

Een babysitter die in 1973 drie kinderen in het Britse Worcester vermoordde en hun lichaampjes op een tuinhek spietste, komt op vrije voeten.

David McGreavy werd 45 jaar geleden tot levenslang veroordeeld voor de moord op de kinderen van vier, twee en negen maanden oud. Hun moeder had de reclasseringscommissie gesmeekt de man langer vast te houden, meldt The Sun.

Aanzienlijk veranderd

Maar de commissie oordeelt dat McGreavy, bijgenaamd het Monster van Worcester, 'aanzienlijk veranderd' is tijdens de 45 jaar dat hij in de gevangenis zat en dat hij vrijgelaten mag worden, schrijft BBC News.

McGreavy, die bij zijn oppasfamilie een kamer huurde, bekende in 1973 dat hij de drie had vermoord omdat een van hen maar bleef huilen. 

Verwoestend effect

De moeder van de drie kreeg na het proces tegen McGreavy, die nu achter in de zestig is, de verzekering dat 'zijn misdaad zo verschrikkelijk was dat hij nooit meer vrij zou komen'. Ze voelt zich 'verraden' door de uitspraak van de reclasseringscommissie.

De commissie verklaart dat zij het 'verwoestende effect van de moorden op het leven van de vrouw' heeft meegenomen in haar besluit. Maar volgens de commissie 'begrijpt McGreavy nu welke problemen hij had, en wat die hebben veroorzaakt'.

Verbeterde zelfbeheersing

De kans dat hij nog eens in de fout gaat, wordt klein geacht, zeggen psychologen. Zijn zelfbeheersing zou 'verbeterd zijn', en hij heeft geleerd om 'kalm te blijven in stressvolle situaties'.

Over de vrijlating van McGreavy hebben de autoriteiten al tien jaar lang gediscussieerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore