Speelgoed uitpakken

Miljoenen views, miljoenen op de bank: Ryan (7) is topverdiener op Youtube

03 december 2018 20:35 Aangepast: 04 december 2018 08:35
Ryan in een van zijn laatste video's. Beeld © Youtube Ryan Toys Review

Zijn laatste Youtube-video, waarin hij op magische wijze op de Noordpool belandt om alvast een kerstcadeau uit te zoeken, had binnen no time een miljoen views. Ryan is dan ook de onbetwiste koning van uitlegvideo's over speelgoed.

Met de video's waarin hij nieuw speelgoed en de verschillende mogelijkheden ervan laat zien, verdiende Ryan tussen juni 2017 en juni 2018 maar liefst 22 miljoen dollar (ruim 19 miljoen euro). Hij is daarmee de topverdiener onder de vloggers op Youtube, berekende tijdschrift Forbes.

Grootverdieners

Ryans kanaal heeft ruim zeventien miljoen volgers en zijn video's zijn in totaal al bijna 26 miljard keer bekeken sinds zijn ouders er in 2015 mee begonnen. Het meeste geld harkt hij binnen met de advertenties die vóór zijn reviews worden uitgezonden. 'Slechts' een miljoen dollar is afkomstig van gesponsorde content.

Onder de overige negen grootverdieners van online video's vinden we onder andere Dude Perfect (komische sportvideo's) en Daniel Middleton (Minecraft gamer). Ook Jake Paul en zijn in ongenade geraakte broer Logan Paul staan nog in deze top tien. 

Bijzonder speelgoed

De populariteit van Ryans vlogs, met name onder kinderen van basisschoolleeftijd, lijkt op het eerste gezicht wat vreemd. Waarom kijken zoveel kinderen naar een ander kind met speelgoed, terwijl ze ook zelf hadden kunnen spelen?

"Zo'n uitpakvideo is een virtueel alternatief voor het zelf spelen met speelgoed. Vooral als het om bijzonder (duur) speelgoed gaat is het the next best thing", zegt Chas Lacaillade tegen Forbes. Hij vertegenwoordigt zelf meerdere Youtubers die 'unboxing'-video's opnemen.

Ryan 'verdwijnt' in deze video door een blauw, eivormig gat

Hij mag alvast wat cadeaus uitzoeken voor Kerstmis op de Noordpool.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore