#MeToo

Radiostation schrapt kersthit Baby It's Cold Outside om 'ongepaste teksten'

03 december 2018 03:34 Aangepast: 03 december 2018 14:16

Een Amerikaans radiostation heeft besloten om de kersthit Baby It's Cold Outside uit de roulatie te halen. Meerdere luisteraars klaagden over de ongepaste tekst van het lied.

In het nummer probeert een man uit alle macht een vrouw te overtuigen om te blijven slapen, ook al zegt ze steeds nee. Het lied werd in 1944 geschreven door Frank Loesser en in 1949 gebruikt in de film Neptune's Daughter. Volgens luisteraars valt het in deze tijd uit de toon.

De zangeres blijft de avances van de man afslaan: "The answer is no, I really must go." Maar de man blijft aanhouden: "Mind if I move in closer?" Het meest wordt geklaagd over de zin 'Say what's in this drink?', die impliceert dat er iets in haar drankje wordt gedaan.

Presentatoren

WDOK Christmas 102.1 in Cleveland, Ohio haalde de hit na klachten van zijn playlist. "Mensen zeggen misschien: 'Genoeg met dat #MeToo'. Maar als je dat even vergeet en echt naar de tekst luistert... Ik zou mijn dochter niet in zo'n situatie willen", zegt presentator Desiray. "Het is een aanstekelijk nummer, maar zulke ideeën moeten we niet verspreiden."

Ook presentator Glenn Anderson staat achter de beslissing. "Ik snapte niet waarom de tekst zo erg was... totdat ik hem las", zegt hij. "Ik snap dat het nummer in 1944 werd geschreven, dat was een andere tijd. Maar als je het nu leest, is het manipulatief en verkeerd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore