In de wolken

Hartverwarmend: jongen (7) stuurt kaartje naar vader in hemel, postbode doet zijn best

30 november 2018 05:38 Aangepast: 30 november 2018 07:25
Beeld © Teri Copland

De 7-jarige Jase uit het Britse Blackpool kreeg deze week hartverwarmende brief van het postbedrijf. De jongen had enkele weken eerder een brief aan de postbode meegegeven voor zijn overleden vader, om te bezorgen in de hemel. Het kostte enkele weken, maar de post liet in een briefje weten dat het gelukt was.

'Postbode, kunt u dit bezorgen in de hemel voor mijn vaders verjaardag?' had de 7-jarige op de enveloppe geschreven. De postbode nam de brief beleefd aan van de jongen, en waar hij het makkelijk daarbij had kunnen laten, besloot hij meer moeite te doen.

'Dit belangrijke poststuk is bezorgd'

Deze week kreeg Jase een officiële brief terug van de Royal Mail. "Terwijl we bezig waren je kaart te bezorgen, stuitten we op enkele moeilijkheden. Dus daarom wilden we even laten weten hoe we erin geslaagd zijn de brief te bezorgen bij je vader in de hemel. Het was nog best moeilijk om alle sterren en andere galactische objecten te ontwijken. Maar wees gerust: dit belangrijke poststuk is bezorgd."

In de wolken

Jase is sindsdien in de wolken in de volle overtuiging dat zijn vier jaar geleden overleden vader zijn kaartje heeft gehad, vertelt moeder Teri Copland op Facebook.

Ze is de postbode ontzettend dankbaar: "Dit had je niet hoeven doen. Je had het gewoon kunnen laten gaan, maar dat je in plaats daarvan besloot de moeite te doen voor een kleine jongen die je niet kent, heeft mijn vertrouwen in de mensheid hersteld."

RTL Nieuws
`