Verwend nest

Tv-directeur stapt op om dochter (10) die privéchauffeur dood wenst

23 november 2018 07:55 Aangepast: 23 november 2018 08:27
De chauffeur lekte vermoedelijk zelf de scheldkanonnade van het kind. Beeld © ANP

Het 10-jarige dochtertje van een Zuid-Koreaanse tv-directeur is een verwend nest dat haar chauffeur terroriseerde. Het gedrag van het kind heeft haar vader zijn baan gekost.

Het meisje schold de chauffeur de huid vol en dreigde hem te laten ontslaan, blijkt uit een opname die in de media verscheen.

'Je bent krankzinnig'

Ze noemde 57-jarige bestuurder gestoord, kreupel en wenste hem dood. "Ik haat je echt, ik hoop dat je dood gaat", zegt het meisje onder andere tegen de man. "Dat wil ik echt!"

"Hé, jij daar! Ik ga vandaag met mijn moeder praten om je te laten ontslaan", tiert het meisje nog. "Je bent ontslagen! Je bent echt krankzinnig."

Zelf gelekt

Kort na haar scheldkanonnade verloor de man inderdaad zijn baan, zoals het kind had aangekondigd. De chauffeur lekte de opnames daarna vermoedelijk zelf naar de media.

De vader van het meisje, directeur Bang Jung-oh van TV Chosun,  kon niets anders doen dan de man zijn excuses aan te bieden. Hij zei verantwoordelijkheid te zullen nemen voor het gedrag van zijn dochter en zijn functie bij de zender neer te leggen.

`