Kindermishandeling

Frans jongetje (9) doodgeslagen omdat hij zijn huiswerk niet maakte

22 november 2018 15:56 Aangepast: 22 november 2018 17:39
Franse agenten (archieffoto). Beeld © AFP

Vier leden van een gezin zijn in de Franse stad Mulhouse opgepakt voor het doodslaan van een 9-jarig jongetje. Politiebronnen zeggen tegen Franse media dat het jongetje weigerde zijn huiswerk te maken, en daarom werd geslagen met een bezemsteel.

Dat schrijft de BBC. De oudere broer, zuster en stiefbroer waren allemaal bij het incident aanwezig. Hoewel zijn moeder er niet bij was, is zij ook gearresteerd. Zij zou van de mishandeling hebben geweten.

De dood van de jongen op de vroege zondagochtend leidde tot een spontane wake van de buurtbewoners in het centrum van Mulhouse.

Blauwe plekken aangetroffen

Het verhaal van de familie en het onderzoek op het lichaam van het overleden jongetje waren voor de politie aanleiding de zaak verder te onderzoeken. Er werden blauwe plekken gevonden op zijn lichaam, vooral op zijn voeten.

Hoewel hij een hartstilstand had gehad, stierf hij als gevolg van de klappen die hij had gekregen, zeggen de pathologen. Een politiebron zegt dat hij met een bot voorwerp is geslagen.

Uitvoerder van de straf

De moeder was niet thuis toen het gebeurde, maar op zakenreis. Zij had wel het straffen van het kind goedgekeurd nadat hij had geweigerd zijn huiswerk te maken. De 19-jarige broer wordt ervan verdacht de straf te hebben uitgevoerd.

Het incident komt op het moment dat het Franse parlement overweegt een verbod op het slaan van kinderen in te voeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Juf leert kindermishandeling herkennen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore