Ga naar de inhoud
Inferno

Dodental bosbranden Californië naar 83, aantal vermisten naar beneden bijgesteld

Uitgebrande autowrakken in het plaatsje Paradise. Beeld © AFP

Door de vondst van nog eens twee lichamen staat het dodental als gevolg van de bosbranden in de Amerikaanse staat Californië nu op 83. Meer dan 560 mensen staan nog als vermist vermeld.

Een paar dagen geleden waren nog meer dan duizend mensen als vermist opgegeven. De autoriteiten benadrukken dat er ook mensen op de lijst kunnen staan die eigenlijk wel veilig zijn, maar niet weten dat ze als vermist in de boeken staan. 

De bosbranden die twee weken geleden uitbraken hebben het stadje Paradise verwoest. Meer dan dertienduizend huizen zijn platgebrand. 

Verrassingsbezoek

De bosbranden zijn de dodelijkste en meest verwoestende uit de geschiedenis van Californië. Inmiddels is het vuur voor het grootste gedeelte onder controle. Wel waarschuwen hulpdiensten voor modderstromen en lawines als de regen aanhoudt.

Verschillende beroemdheden zetten hun bekendheid in om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Zo doneert quarterback Aaron Rodgers een miljoen dollar, Kanye West en Kim Kardashian een half miljoen. Arnold Schwarzenegger bracht een verrassingsbezoek aan de brandweermannen die het vuur bestrijden en deelde ontbijt aan ze uit.