'Laatste wens' ingewilligd

Alleen op je trouwfoto's: de grap die na vliegtuigcrash Lion Air werkelijkheid werd

14 november 2018 10:35 Aangepast: 14 november 2018 10:35
Beeld © @intansyariii / Instagram

"Als ik niet meer terugkom voor 11 november, dan moet je nog steeds de trouwjurk dragen die ik voor je heb uitgezocht. En daar goede foto's van maken." Hoewel Rio Nanda Pratama het voor de grap tegen zijn verloofde zei, kwam hij echt niet meer terug. De Indonische vrouw heeft zijn 'laatste wens' nu ingewilligd.

De 26-jarige Rio Nanda Pratama zat in het vliegtuig van Lion Air dat op 29 oktober neerstortte in de Javazee. De Indonesiër, een arts, was op weg naar zijn bruiloft met zijn geliefde Intan Syari.

'Vraag om witte rozen'

Het koppel kende elkaar al sinds de middelbare school. Enkele weken voor de vliegtuigcrash hadden ze uitgezocht welke kleren ze gingen dragen tijdens de bruiloft. 

Toen grapte Rio nog over wat zijn verloofde zou moeten doen als hij de bruiloft niet zou halen. "Draag mooie make-up en vraag om witte rozen. Neem hier dan goede foto's van en stuur ze naar mij op."  

'Ik moet sterk zijn'

Dat heeft Intan Syari nu gedaan. Opsturen gaat helaas niet lukken. Foto's van haar gehuld in een witte trouwjurk, met trouwring en met witte rozen, gingen viraal in Indonesië.  

"Hoewel ik het verdriet niet kan beschrijven, moet ik wel mijn beste gezicht voor je laten zien", schrijft de 26-jarige Indonesische vrouw op Instagram bij de foto's. "Ik kan niet treurig zijn, maar ik moet sterk zijn zoals je altijd hebt gezegd dat ik dat moet zijn."

Vliegtuigcrash

De vlucht van Lion Air was op weg van Jakarta naar Pangkal Pinang toen deze dertien minuten later neerstortte. Alle 189 inzittenden kwamen om het leven. De oorzaak van de vliegtuigcrash is nog altijd onduidelijk.

Een van de zwarte dozen is inmiddels teruggevonden. Volgens de autoriteiten gaat het echter nog maanden duren om de data te analyseren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoektocht tweede zwarte doos Lion-toestel moeilijk door afnemend signaal

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore