Uiterst ongewoon

Roze diamant geveild voor 44 miljoen euro

14 november 2018 01:07 Aangepast: 14 november 2018 02:13
De Pink Legacy, een roze diamant van iets minder dan negentien karaat. Beeld © AFP

Een roze diamant van iets minder dan negentien karaat heeft op een veiling bij Christie's in de Zwitserse stad Genève een bedrag van ruim 44 miljoen euro opgebracht.

De Amerikaanse juweliersketen Harry Winston, onderdeel van de Swatch Group is volgens Christie's de koper. Het bedrijf heeft de diamant omgedoopt tot The Winston Pink Legacy. In 2014 kocht Winston ook al een zeldzame blauwe diamant voor 23,8 miljoen dollar, deze werd omgedoopt tot The Winston Blue.

De Pink Legacy. De Pink Legacy.

Uiterst ongewoon

Het juweel, de Pink Legacy, wordt onder kenners als uiterst ongewoon beschouwd vanwege zijn gewicht en zijn intense, bijna volledig uniforme kleur. Slechts één op de 100.000 diamanten zou een dergelijke kwaliteit hebben. Het juweel was ooit eigendom van de bankiersfamilie Oppenheimer. De verwachte opbrengst van de diamant was geschat op 27 tot 44 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Caramba! Roze diamant brengt 67 miljoen euro op

De grote vraag naar deze uiterst zeldzame diamanten heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat de prijzen sterk zijn gestegen. De diamant Pink Star wisselde in 2017 op een veiling in Hong Kong voor een recordbedrag van ongeveer 67 miljoen euro van eigenaar.

Volgens Christie's is dit per karaat de hoogste prijs ooit betaald voor een roze diamant.

In 2017 wisselde de Pink Star voor ongeveer 67 miljoen euro van eigenaar. In 2017 wisselde de Pink Star voor ongeveer 67 miljoen euro van eigenaar.

De Swatch Group is de grootste horlogemaker ter wereld. Bekende merken als Swatch, Omega, Longines en Brequet maken onderdeel uit van het bedrijf.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore