Ga naar de inhoud
'Helder licht'

Meerdere piloten melden ufo's bij Ierland, officieel onderzoek bezig

Piloten hebben vrijdag in het Ierse luchtruim vliegende objecten gezien die zij niet konden identificeren. De Ierse luchtvaartautoriteiten nemen de meldingen zo serieus dat zij onderzoek gaan doen naar deze ufo's.

Een piloot van een British Airways-vlucht van Montreal naar Londen meldde als eerste een ufo. Zij vroeg de verkeersleiding van het vliegveld Shannon eerst of er een militaire oefening was, maar dat bleek niet zo.

Zeer helder licht

Daarna meldde zij een 'zeer helder licht' te zien en een voorwerp dat aan de linkerkant van haar vliegtuig vloog en vervolgens snel naar het noorden verdween.

Ook andere piloten deden meldingen van snel bewegende vliegende objecten. Een piloot van Virgin suggereerde dat het om een meteoor of een ander ruimtelichaam ging. Hij zei dat er 'meerdere voorwerpen' dezelfde baan volgden, meldt de BBC.

Razendsnel

Een derde piloot had het over een voorwerp dat razendsnel langskwam met een snelheid van 'Mach 2', tweemaal de snelheid van het geluid.

De Ierse luchtvaartautoriteit IAA zegt rapport te hebben opgemaakt van de meldingen en die vertrouwelijk te zullen onderzoeken.

'Ufo'
Lees meer
'Ufo' boven Los Angeles zorgde voor levensgevaarlijke kijkersfile

Verbazing in Los Angeles om 'ufo'

00:58
"Mensen worden gek als ze dit zien." Inwoners van Los Angeles wisten niet wat ze zagen toen een vreemd lichtverschijnsel boven de stad verscheen.