In Australië

Vrouw (50) gepakt voor verstoppen van naalden in aardbeien

11 november 2018 08:40 Aangepast: 11 november 2018 09:17
De aardbeien met een naald. Beeld © EPA

De politie in Australië denkt te weten wie er enkele maanden geleden naalden en spelden in aardbeien heeft gestopt. Een 50-jarige vrouw is gearresteerd.

Wekenlang 'gecompliceerd speurwerk' is daaraan voorafgegaan met landelijke samenwerking van verschillende Australische overheidsdiensten. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond wilde de officier van justitie verder nog niets over haar zeggen.

Opschudding

De affaire zorgde vanaf 12 september voor grote opschudding in Australië. Later die maand werd ook in Nieuw-Zeeland alarm geslagen na de ontdekking van bakjes met 'doorgestoken' aardbeien. De oogst van de getroffen telers werd van de markt gehaald. 

De autoriteiten loofden een beloning van 100.000 dollar (62.000 euro) uit voor de gouden tip die tot een aanhouding zou leiden. Het is nog niet duidelijk of die daadwerkelijk is binnengekomen. De politie liet in de bekendmaking weten dat meer informatie welkom is en vroeg getuigen zich te blijven melden.

Speurtocht naar naalden in Australische aardbeien

Australische aardbeientelers moesten metaaldetectoren aanschaffen om hun oogst veilig te houden.

Geen gewonden

Er raakte voor zover bekend niemand gewond, maar het ook had anders kunnen aflopen. Wie naalden inslikt loopt het risico op interne bloedingen en geperforeerde darmen. Dat kan levensgevaarlijk zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongen opgepakt voor verstoppen van naalden in aardbeien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`