Ook schutter dood

Man schiet twaalf mensen dood in bar Californië

08 november 2018 12:07 Aangepast: 08 november 2018 19:35
Een vrouw die de Borderline Bar & Grill wist te ontvluchten, wordt getroost door familieleden. Beeld © EPA

In een bar in Californië heeft een man twaalf mensen doodgeschoten. Ook de schutter is binnen dood gevonden, zegt de plaatselijke sheriff.

Hoe de man aan zijn einde is gekomen, heeft de politie niet bekendgemaakt. Onder de doden is ook een politieman. Zeker tien mensen raakten gewond.

De schietpartij vond 's avonds laat plaats in de Borderline Bar & Grill in Thousand Oaks, zo'n 60 kilometer ten westen van Los Angeles. In de bar stond een country-avond voor studenten op het programma.

30 kogels

Volgens ooggetuigen schoot de man wild om zich heen in de drukke bar, en gooide daarna rookbommen naar binnen. Hij zou zeker 30 kogels hebben afgevuurd, meldt een politieman in de LA Times.

In de bar waren op het moment van de schietpartij honderden bezoekers. Velen van hen hadden zich verstopt in toiletten, op zolder en zelfs in kruipruimtes.

Wegen afgezet

Anderen waren weggerend en vroegen om medische hulp bij een tankstation in de buurt. Op beelden is te zien dat gevluchte mensen elkaar troosten en praten met de politie. Na de schietpartij heeft de politie wegen in de omgeving afgezet.

Teylor Whittler wist aan de kogelregen in de Borderline Bar & Grill te ontkomen. Ze wordt omarmd door haar vader. Teylor Whittler wist aan de kogelregen in de Borderline Bar & Grill te ontkomen. Ze wordt omarmd door haar vader.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore