Pakistan

Twitter blokkeert politicus die opriep tot haat en geweld

05 november 2018 09:45 Aangepast: 05 november 2018 10:13
Hussain Rizvi Beeld © AFP

Twitter heeft het account geblokkeerd van een politicus in Pakistan. De autoriteiten hadden daarom gevraagd omdat de man tot 'haat en geweld' had opgeroepen.

Het gaat om Hussain Rizvi, de politiek leider van Tehreek-e-Labbaik (TLP). Dit is een radicale islamitische partij die protesten organiseerde nadat de christelijke Asia Bibi was vrijgesproken van godslastering. De partij riep op tot het doden van de rechters.

De Pakistaanse Bibi zat acht jaar in een dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd tijdens een ruzie met haar buren

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pakistaans hof verwerpt doodstraf 'godslasterlijke' christelijke vrouw

De Pakistaanse autoriteiten trokken zelf bij Twitter aan de bel over de account van TLP-leider Hussain Rizvi. Twitter heeft nog niet gereageerd. Het account van Rizvi staat op 'opgeschort'.

Oorlog

Het is onduidelijk waar de vrouw zich nu bevindt. TLP-leider Rizvi heeft gewaarschuwd dat het 'oorlog' wordt als de autoriteiten haar het land uit sturen.

Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld. Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld.

'Doodvonnis getekend'

De Pakistaanse regering zou Asia Bibi inderdaad verboden hebben het land te verlaten.

Volgens critici is daarmee 'haar doodvonnis getekend'. De man van Bibi liet vorige week weten: "De huidige situatie is erg gevaarlijk voor ons. We hebben geen beveiliging en verbergen ons hier en daar, en veranderen regelmatig onze locatie."

De advocaat van Bibi verliet zaterdag het land, ook uit angst om gedood te worden.

Plek in Nederland

Regeringspartijen CDA, ChristenUnie en D66 hebben het kabinet opgeroepen de vrouw een plek te geven  in ons land. D66 sprak afgelopen week van een noodsituatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Moskeeën eisen dat Twitter het account van Geert Wilders opheft

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore