Ga naar de inhoud
Overstromingen

9 doden in één huis door noodweer Italië, jongste is 1 jaar oud

Noodweer teistert Italië al weken. Deze foto werd op 19 oktober gemaakt op Sicilië. Beeld © EPA

Door het aanhoudende noodweer in Italië zijn nog eens zeker tien mensen omgekomen. Zij waren op het eiland Sicilië toen ze verrast werden door snel opkomend water. Negen van hen waren familie en vrienden die in een huis bij elkaar waren gekomen, onder wie kleine kinderen.

De website Giornale di Sicilia schrijft dat de negen rond 00.30 uur vannacht slachtoffer werden van de overstroming van de rivier Milicia. Bijna allemaal behoorden zij tot één familie. De jongste slachtoffers zijn de 1-jarige Rachel en de 3-jarige Nunzia. Ook een 15-jarige jongen overleefde de overstromingen niet.

Snoep kopen

In het huis in Casteldaccia waren die avond twaalf mensen bij elkaar. Een man en een meisje overleefden de overstromingen doordat ze snoep waren gaan kopen. De derde overlevende slaagde erin het alarmnummer te bellen terwijl hij of zij zich vasthield aan een boom.

De burgemeester van Casteldaccia spreekt over 'een immense tragedie'. "We kunnen het nog steeds niet geloven." Volgens hem is de rivier nooit eerder overstroomd en regende het in Casteldaccia niet eens zo hard. Waarschijnlijk zijn de overstromingen het gevolg van hevige regenval in Ciminna-Caccamo, dat verderop langs de rivier ligt.

Arts vermist

Het tiende slachtoffer viel in Vicari. Daar zaten twee mensen in een auto toen die door het water werd meegesleurd. Eén van hen wist zichzelf in veiligheid te brengen, de ander werd later dood teruggevonden. In Corleone is een arts vermist geraakt.

De slachtoffers brengen het dodental van het noodweer in Italië op 27. Gisteren stond het dodental op zeventien. Mensen kwamen onder andere om door blikseminslag, overstromingen en vallende bomen.

Dronebeeld laat omvang schade door noodweer in Italië zien:

00:52
Deze beelden werden vrijgegeven door de brandweer.