Gestikt in pannenkoek

Familie overleden deelneemster eetwedstrijd sleept organisator voor rechter

31 oktober 2018 14:45 Aangepast: 27 januari 2020 06:35
Caitlin Nelson stierf tijdens een pannenkoek-eetwedstrijd. Beeld © Facebook

De nabestaanden van een Amerikaanse vrouw die vorig jaar overleed na een eetwedstrijd, klagen de universiteit aan die de wedstrijd organiseerde. De 20-jarige Caitlin Nelson overleed nadat ze was gestikt in een pannenkoek.

Caitlin had in korte tijd vijf pannenkoeken naar binnen gewerkt. Een deel daarvan was blijven plakken aan haar slokdarm. Daardoor kreeg ze geen lucht meer. Ze werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar een dag later.

Waarschuwing voor eetwedstrijden

Caitlins familie sleept nu de Sacred Heart University in de Amerikaanse staat Connecticut voor de rechter. Ze willen waarschuwen voor het gevaar van eetwedstrijden en hopen hiermee te voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt, laat de advocaat van de familie in een verklaring weten. 

"Wedstrijden als deze zijn veel gevaarlijker dan mensen zich vaak realiseren. Bovendien moeten organisatoren van zulke wedstrijden weten dat bepaalde soorten eten veiliger zijn dan andere." Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor de rechter komt.

11 september 2001

De dood van Caitlin was niet de eerste tragedie die haar familie te verwerken kreeg. De vader van Caitlin, politieagent James Nelson, overleed bij de aanslagen van 11 september. Hij kwam om het leven toen hij mensen uit het World Trade Center probeerde te redden. Caitlin was 5 jaar oud toen hij stierf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eetwedstrijd loopt slecht af: Caitlin (20) stikt in pannenkoek en overlijdt

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore