Therapie

Lego nu ook voor volwassenen: 'Het werkt tegen stress'

29 oktober 2018 11:27 Aangepast: 29 oktober 2018 14:10
Beeld © iStock

Geef een kind een legoblokje en het is voorlopig wel even rustig. Nu wil Lego datzelfde effect bereiken bij volwassenen. Gestreste jonge vrouwen zouden meer baat hebben bij het bouwen van een legoschip dan bij yoga.

Via advertenties op de Instagram-feed van millennials probeert Lego een nieuwe doelgroep te bereiken. De advertentie laat een vrouw zien die probeert innerlijke rust te vinden door yoga te doen, maar ze vindt de oefeningen te moeilijk. Ze wordt wel meteen rustig als ze een legoschip bouwt.

Zo laat het bedrijf zien dat bouwen met legostenen werkt om stress te verlagen. Het is ook goed voor je gezondheid, 'je wordt er zen van', zeggen ze.

Stimuleert creativiteit

Lego probeert zich al langer te richten op volwassenen. Onlangs heeft het bedrijf via crowdfunding een set speelgoedvissen voor volwassenen op de markt gebracht. Je moet het 'skelet' van de vis bouwen en vervolgens 'de huid' inkleuren.

De vis is zo ontworpen dat het bouwen helpt opnieuw in contact te komen met je verbeelding en los te komen van stress door heel eenvoudig met je handen bezig te zijn. Volgens het bedrijf werkt het ontspannend en stimuleert het de creativiteit.

De Legovissen voor volwassenen. De Legovissen voor volwassenen.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore