Schietpartij

Doden bij schietpartij in synagoge in Pittsburgh, verdachte opgepakt

27 oktober 2018 17:02 Aangepast: 27 oktober 2018 19:27
Politieagenten bij de Tree of Life Synagogue in Pittsburgh. Beeld © Getty Images

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Pittsburgh (Pennsylvania) zijn acht mensen om het leven gekomen en meerdere mensen gewond geraakt. De schutter opende het vuur in een synagoge, waar op dat moment meerdere diensten aan de gang waren.

Bij een vuurgevecht tussen de schutter en de politie op de derde etage van de Tree of Life Synagogue zou de mannelijke verdachte gewond zijn geraakt. Hij heeft zich overgegeven aan de politie. 

Volgens de lokale zender KDKA werden vier doden gevonden op de begane grond van het gebouw en zeker vier in de kelder. Tijdens de schietpartij zou de dader antisemitische leuzen hebben geroepen.

Meerdere doden bij schietpartij in Amerikaanse synagoge

In de Tree of Life Synagogue waren leden van drie verschillende Joodse gemeenten aanwezig toen een schutter het vuur opende. Er zijn zeker acht mensen om het leven gekomen. De verdachte is neergeschoten door de politie en aangehouden.

De schutter heeft ook op toegesnelde agenten geschoten. Daarbij zijn drie agenten gewond geraakt, meldt een politiewoordvoerder. Het is niet bekend hoe zij eraan toe zijn.

Omwonenden worden opgeroepen om binnen te blijven. 

De Amerikaanse president Donald Trump meldt op Twitter dat hij de situatie in Pittsburgh volgt. "Het lijkt erop dat er meerdere slachtoffers zijn gevallen. Pas op voor actieve schutter."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore