Bombrief

Bompakket CNN was gericht aan voormalige CIA-baas

24 oktober 2018 19:02 Aangepast: 24 oktober 2018 19:04
John Brennan tijdens een persconferentie toen hij nog hoofd van de CIA was. Beeld © AFP

Het pakketje met daarin een mogelijk explosief dat in de postkamer van CNN in New York is gevonden, was geadresseerd aan de voormalige CIA-baas John Brennan. Dat melden lokale politiefunctionarissen aan CNN.

Brennan, die diende onder president Barack Obama, is regelmatig te gast bij CNN en een criticus van Trump. Brennan maakte begin 2017 als CIA-baas plaats voor Mike Pompeo.

Wit poeder

Het object dat in de postkamer van CNN is gevonden lijkt op de pakketjes die voor Hillary Clinton, Barack Obama en George Soros waren bestemd, aldus een politiebron. Bij het pakket zou ook een envelop met wit poeder zijn gevonden.

Een andere bron binnen justitie zei tegen verslaggever Evan Perez van CNN dat uit het eerste onderzoek van alle objecten blijkt dat deze op dezelfde manier gemaakt zijn. Minstens een van de objecten bleek projectielen te bevatten, onder meer glasscherven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bompakketten verstuurd naar CNN en oud-presidenten

Vijfde pakketje

Ook bij het kantoor van Deborah Wasserman Schultz, de voormalige partijvoorzitter van de Democraten, zou een verdacht pakketje zijn afgeleverd. Dat wordt momenteel onderzocht door een robot. In de buurt van haar kantoor werd een tweede pakketje gevonden.

Wasserman Schultz was niet op kantoor; samen met Hillary Clinton was ze bij een campagnebijeenkomst.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore