Geheim agent

Turkse krant geeft naam hoofdverdachte in zaak-Khashoggi

18 oktober 2018 23:14 Aangepast: 18 oktober 2018 23:18
Een demonstrant voor het Saoedische consulaat in Istanbul toont een foto van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi. Beeld © AFP

De Turkse krant Sabah heeft nieuwe aanwijzingen voor de identiteit van de 'leider van het executiecommando' dat verantwoordelijk zou zijn voor de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Het zou gaan om een Saoedische geheim agent.

Op 2 oktober, de dag van Khashoggi's verdwijning, landde de hoofdverdachte om 3.38 uur in Istanbul. Even voor 10 uur diezelfde ochtend was hij in het consulaat, tonen beelden van bewakingscamera's aan.

Khashoggi meldde zich bij het Saoedische consulaat in Istanbul om papieren te regelen voor zijn huwelijk. Daarna is niets meer van hem vernomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Saoedische consul zou bij marteling Khashoggi zijn geweest: 'Doe dit buiten'

De verdachte was eerder al door The New York Times aangewezen als iemand die de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman vaak vergezelt op diens reizen. 

Strenge maatregelen

De Amerikaanse krant meldt dat president Trump nu ook zou aannemen dat Saoedische functionarissen een rol hebben gespeeld bij de moord op Khashoggi. Trump wil nog geen conclusies trekken over de opdrachtgever. Mocht het Saoedische regime achter diens dood zitten, dan stelt hij 'zeer strenge' maatregelen in het vooruitzicht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore