In de prullenbak

Koopster houdt vernietigd werk Banksy: 'Mijn eigen stuk kunsthistorie'

11 oktober 2018 21:30 Aangepast: 11 oktober 2018 21:31
Rechts is te zien hoe het schilderij zichzelf versnippert. Beeld © Sotheby's

De vrouw die 1,2 miljoen euro neertelde voor een werk van de kunstenaar Banksy dat zichzelf na de veiling vernietigde, heeft besloten dat ze het houdt. Ze had de koop kunnen annuleren, maar meldt dat ze bij nader inzien heel tevreden is met haar deels versnipperde aankoop.

Dat zegt het veilinghuis Sotheby's, dat het schilderij vorige week in zijn Londense vestiging bij opbod verkocht. Banksy, de kunstenaar wiens echte identiteit geheim is, heeft de titel van het werk intussen officieel veranderd. Het heet geen 'Meisje met ballon' meer, maar 'Liefde in de prullenbak'.

Uniek werk

Een woordvoerder van Sotheby's omschrijft het nu als 'het eerste kunstwerk in de geschiedenis dat live tijdens een veiling werd gemaakt'. Ook de koopster, die anoniem wil blijven, zou intussen beseffen dat ze een uniek werk in handen heeft.

"Toen er werd afgehamerd en het door de versnipperaar ging, was ik in shock", laat ze in een verklaring weten. "Maar ik realiseerde me steeds meer dat ik uiteindelijk mijn eigen stuk kunstgeschiedenis zou hebben."

Zo vernietigde het peperdure schilderij van Banksy zichzelf

Bizarre beelden uit veilinghuis Sotheby’s. Een kunstwerk Banksy werd verkocht voor 1,2 miljoen en vernietigde zichzelf meteen daarna op ingenieuze wijze.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schilderij Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore