Woordenstroom

Kanye gaat los in Oval Office: 'Door Trump voel ik me Superman'

11 oktober 2018 20:20 Aangepast: 11 oktober 2018 20:49
Beeld © AFP

Kanye West verbaasde iedereen in de Oval Office vandaag door, vlak voor een lunchbijeenkomst met president Trump, los te barsten in een niet te stuiten woordenstroom. "Dat was behoorlijk indrukwekkend", zei een geamuseerde Trump toen Kanye na tien minuten was uitgepraat.

"Het kwam uit mijn hart", zei de rapper. In zijn spontane speech verklaarde hij zijn bijzondere liefde voor het petje dat hij ook vandaag weer droeg, met Trumps slogan 'Make America Great Again'. "Er gebeurde iets toen ik dit petje opzette. Ik voelde me Superman", zei hij.

Mannelijke energie

Vrienden verklaren hem soms voor gek omdat hij het draagt, zei Kanye. "Maar ik krijg er energie van. Mijn ouders waren gescheiden, dus zelf heb ik vroeger thuis te weinig mannelijke energie gekregen." En tegen Trump: "Je hebt me Superman gemaakt. Mijn favoriete superheld. Je hebt een Superman-cape voor me gemaakt."

Hij zette zijn woorden kracht bij door af en toe stevig met zijn vuist op tafel te slaan. Intussen prees hij Trump om wat die voor het land zou hebben gedaan. De rapper haalde Noord-Korea aan als voorbeeld. "Je hebt de oorlog gestopt", zei hij. "Dag één: gelijk één van zijn grootste problemen opgelost."

Wachtwoord Kanye: 000000

Kanye vertelde ook over zijn bipolaire stoornissen en beschreef zijn plannen om samen met Apple een duurzaam vliegtuig te ontwikkelen. Voor dat laatste liet hij een plaatje op zijn telefoon zien, waarbij hij per ongeluk de ontgrendelingscode van zijn telefoon (000000) aan de hele wereld toonde.

Presidentskandidaat

Trump antwoordde welwillend op de vraag van een verslaggever of hij Kanye zag als toekomstige presidentskandidaat. "Kan heel goed zijn", zei Trump. Kanye had al eens aangegeven Trump in 2020 te willen opvolgen, maar stelde het jaartal later bij naar 2024. Dan zou Trumps tweede ambtstermijn erop zitten, mits hij wordt herkozen.

Kanye gaat los: 'Het komt uit het hart'

Kanye West kwam even langs op het Witte Huis. Toen hij eenmaal begon te praten, was hij niet meer te stuiten.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Melania Trump: 'Ik word het meest gepest van iedereen'

`