Dierenwelzijn

Griekenland grijpt in: zware toeristen mogen niet meer op ezels rijden

10 oktober 2018 06:56 Aangepast: 10 oktober 2018 11:12
Beeld © AFP

Zware toeristen mogen zich op het Griekse eiland Santorini niet meer laten vervoeren door ezels. Afgelopen zomer trokken dierenorganisaties aan de bel. De ruggen van ezels zouden zwaar te lijden hebben onder de zware toeristen.

Het Griekse vulkaaneiland heeft behoorlijk wat hellingen en steile trappen. Toeristen laten zich graag op de rug van ezels vervoeren. Het gevolg is dat de dieren ernstige rugproblemen of zitwonden oplopen. 

Niet meer dan 100 kilo

Afgelopen zomer verschenen veel foto's van dieren met zware toeristen op hun rug. Dierenactivisten wilden dat er actie werd ondernomen. De Griekse regering heeft daar nu op gereageerd. 

Het Griekse ministerie van Plattelandsontwikkeling en Voedsel heeft nieuwe voorschriften gepubliceerd. Ezels die gebruikt worden voor toeristenritjes, mogen niet meer dan 100 kilo tillen, of meer dan 20 procent van hun eigen gewicht. 

 

Grieks eiland Santorini kreunt en steunt onder bootladingen toeristen

Niet alleen de dieren hebben last van de enorme toestroom van toeristen.

Zwangere dieren ontzien

De eigenaren van de dieren zijn verantwoordelijk dat hun dieren in goede gezondheid zijn. "Onder geen beding mogen dieren ingezet worden als ze ziek, gewond of zwanger zijn, of dieren van wie de hoeven slecht zijn onderhouden."

Daarnaast moeten de dieren genoeg voedsel en schoon drinkwater krijgen. Hun stallen moeten elke dag worden schoongemaakt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore