Tsunami

Dodental ramp Sulawesi opgelopen tot ruim 2000

09 oktober 2018 15:39 Aangepast: 09 oktober 2018 15:39
Reddingswerkers halen slachtoffers onder het puin vandaan Beeld © EPA

Het dodental als gevolg van de aardbeving en tsunami op Sulawesi blijft maar oplopen. Het aantal is gestegen tot 2010 slachtoffers. Reddingswerkers in Indonesië hebben hun zoektocht naar dodelijke slachtoffers extra opgevoerd, om nog zoveel mogelijk lichamen te kunnen bergen.

De reddingwerkers doen alles wat ze nog kunnen in de laatste dagen van hun reddingsoperatie. Donderdag zal de zoektocht naar vermisten worden stopgezet. 

Duizenden vermist

Mogelijk wordt dan nog wel op beperkte schaal naar slachtoffers gezocht, maar van grootschalige zoekacties met veel mensen en zwaar materieel zal geen sprake meer zijn. Er wordt nog wel gevreesd voor nog veel meer slachtoffers, want er worden nog duizenden mensen vermist.

De aardbeving in het noordwesten van Sulawesi veroorzaakte een metershoge vloedgolf. De tsunami die over het land trok, is verwoestend en de schade is enorm. De meeste slachtoffers vielen in de stad Palu.

Actiedag

Morgen is er een nationale actiedag voor het Indonesische eiland. Verschillende radiozenders en televisieprogramma's besteden de hele dag aandacht aan de ramp om geld op te halen via Giro555.

De zangers Nick & Simon en zangeres Trijntje Oosterhuis treden morgen op in Hilversum. Ook andere BN'ers als Wilfred Genee doen mee aan de actie. Hij geeft een masterclass sportjournalistiek en liefhebbers kunnen racen tegen Tom Coronel en Robert Doornbos.

Het eindbedrag wordt om 23.15 uur bekendgemaakt in het televisieprogramma Pauw.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`