Verkrachtingszaak

Cristiano Ronaldo niet in selectie Portugal na ophef rond vermeende verkrachting

04 oktober 2018 13:55 Aangepast: 04 oktober 2018 14:25
Cristiano Ronaldo Beeld © AFP

Cristiano Ronaldo doet de komende twee interlands niet mee met Portugal. Hij wordt buiten de selectie gezet. Dit is besloten nadat er ophef ontstond over een mogelijke verkrachtingszaak.

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft Ronaldo voor de wedstrijden tegen Polen (11 oktober) en Schotland (14 oktober) niet opgesteld. Op de website van de Portugese bond wordt geen toelichting gegeven.

Portugal staat er wel goed voor in de Nations League. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 1-0 van Italië.

Nieuwe informatie slachtoffer

Ronaldo kwam deze week wereldwijd in opspraak nadat de politie in Las Vegas bekendmaakte dat het onderzoek naar een mogelijke verkrachtingszaak in 2009, waarbij Ronaldo betrokken zou zijn geweest, is heropend. Dat is gebeurd op basis van nieuwe informatie van het slachtoffer.

Op 13 juni 2009 was al wel een melding binnengekomen over een seksueel misdrijf. Op dat moment kon de vrouw echter geen informatie geven over de plaats waar de verkrachting had plaatsgevonden en evenmin een beschrijving geven van de verdachte.

Zwijggeld

Het Duitse magazine Der Spiegel meldde vorige week dat de Amerikaanse vrouw alsnog een zaak is begonnen tegen de 33-jarige voetballer. Ze stelt dat Ronaldo haar tot seks heeft gedwongen. Het slachtoffer zou destijds 3 ton hebben ontvangen om het misdrijf stil te houden. "Het is allemaal onzin. Het is nepnieuws", reageerde Ronaldo in eerste instantie. "Ze wil gewoon mijn naam gebruiken om zo beroemd te worden. Dat soort dingen gebeuren. Ik ben een gelukkig man en er is niets aan de hand."

Volgens de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar zou de seks met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden. "Mijn zuivere geweten stelt me nu in staat om met kalmte de resultaten van welk onderzoek dan ook af te wachten", liet Ronaldo woensdag nog maar eens weten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore