Vrees voor plunderingen

Dodental Sulawesi loopt op tot ruim 1400, zeker 2500 zwaargewonden

03 oktober 2018 09:15 Aangepast: 03 oktober 2018 09:33
Gewonden wachten op Sulawesi totdat ze door een militair vliegtuig naar een ziekenhuis kunnen worden vervoerd. Beeld © EPA

Het dodental als gevolg van de aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi is opgelopen tot 1407.

Meer dan 2500 mensen zijn zwaargewond geraakt, meldt de Rampenbestrijdingsdienst. Gevreesd wordt dat er nog meer doden onder het puin liggen.

Plunderingen tegengaan

Tot nu toe zijn 519 mensen begraven. De tsunami verwoestte de regiohoofdstad Palu. De Indonesische president Joko 'Jokowi' Widodo bracht vanmorgen een bezoek aan het getroffen gebied. Hij zei dat er meer hulp onderweg is.

Dat zijn dan vooral veel militairen, van wie een belangrijk deel de veiligheid moet garanderen. Zij gaan het vliegveld, tankstations, geldautomaten en belangrijke knooppunten bewaken en treden hard op tegen plunderaars.

De inwoners van Palu hebben water en levensmiddelen nodig, en velen van hen halen die uit de verlaten winkels en markten.

Onze correspondent op Sulawesi: 'We hebben maar 5 liter benzine gekregen'

Annemarie Kas is voor RTL Nieuws naar het getroffen eiland Sulawesi afgereisd. De wegen zijn grotendeels verwoest en ook internet is een probleem. "We zouden graag verder reizen, maar dat gaat gewoonweg niet."
Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Na aardbeving en tsunami nu ook vulkaanuitbarsting op Sulawesi

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Spanningen op Sulawesi lopen op, lange rijen voor eten en benzine

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore