Aardbeiencrisis

Ook Nieuw-Zeeland slaat alarm om naalden in aardbeien

23 september 2018 12:25 Aangepast: 23 september 2018 12:26
Beeld © iStock

Na Australië zijn er ook in Nieuw-Zeelandse supermarkten naalden in aardbeien gevonden. Een supermarktketen slaat alarm en haalt alle aardbeienbakjes uit de schappen.

Het bedrijf Countdown adviseert de klanten nu de aardbeien die uit Australië komen voor de zekerheid te snijden voor ze te eten.

Volgens de krant The New Zealand Herald is het niet duidelijk of de naalden zijn aangetroffen door een medewerker of door klanten van de supermarkt. Een woordvoerster van het bedrijf wilde niet in detail treden over de vondst. In buurland Australië bestaat al langer onrust over naalden in de aardbeien. Daar schrijft de media over een heuse 'aardbeiencrisis'.

Speurtocht naar naalden in Australische aardbeien

In meerdere dozen aardbeien blijken naalden te zitten. Boeren gebruiken nu een metaaldetector om de naalden op te sporen.

Ook naalden in bananen

Op meerdere plekken in Australië zijn de afgelopen tijd naalden aangetroffen in het rode fruit. Een medewerker van de branchevereniging van aardbeientelers sprak eerder over 'commercieel terrorisme' dat de sector hard raakt.

De autoriteiten kregen ook meldingen over naalden in andere fruitsoorten, zoals bananen en appels. Het gaat vermoedelijk in sommige gevallen om grappen of copycat-gedrag. De Australische regering heeft aangekondigd met strengere straffen te komen voor mensen die fruit besmetten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongen opgepakt voor verstoppen van naalden in aardbeien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`