Golf

Europees golfkampioen (22) vermoord op de golfbaan

18 september 2018 17:18 Aangepast: 18 september 2018 20:19
Celia werd vandaag herdacht in Spanje. Op de poster staat: 'Voor altijd in ons hart'. Beeld © EPA

De Spaanse golfster Celia Barquín Arozamen (22) is gisteren vermoord op een golfbaan in Amerika. Omstanders sloegen alarm toen ze een golftas zagen liggen zonder dat er iemand in de buurt was.

De politie startte gelijk een zoekactie. Al snel vonden ze het lichaam van Celia en stelden ze vast dat ze door geweld om het leven was gekomen. Celia zou in haar bovenlichaam, nek en hoofd zijn gestoken. Een 22-jarige man, Collin Richards, is voor de moord opgepakt. Agenten zagen dat hij gewond was aan zijn handen en gezicht. Hij zou later hebben toegegeven dat hij de behoefte voelde een vrouw te verkrachten en te doden.

De broer van Celia, Andrés, zegt in Spaanse media dat Celia net als elke andere dag aan het trainen was op de golfbaan. 

'Meest ervaren speler van universiteit'

Celia groeide op in Spanje maar verhuisde vier jaar geleden naar Amerika om daar Techniek te gaan studeren in Iowa. Daar was ze ook een bekende sportvrouw en werd ze omschreven als 'een van de meest ervaren spelers in de golfgeschiedenis van de universiteit'. In juli van dit jaar won ze nog het Europees kampioenschap voor amateurgolfers in Slowakije.

Celia werd Europees kampioen voor amateurgolfers Celia werd Europees kampioen voor amateurgolfers

Op haar universiteit is verslagen gereageerd op het nieuws. "Celia had een aanstekelijke glimlach en een bruisende persoonlijkheid. We rouwen nu om het tragische verlies van Celia, een spectaculaire student", zegt de directeur atletiek van de universiteit.

'Zinloos verlies'

"Dit is een tragisch en zinloos verlies van een getalenteerde jonge vrouw en een veelgeprezen student", zo reageerde de voorzitter van de universiteit. "We rouwen met haar familie en vrienden in Spanje, haar teamgenoten hier en iedereen die haar kende." 

In Spanje werd Celia vandaag herdacht In Spanje werd Celia vandaag herdacht

In Puente San Miguel, de Spaanse stad waar Celia is geboren, hingen vandaag de vlaggen halfstok en gingen inwoners de straat op om de golfster te herdenken. "Ze was ons heel dierbaar, een heel hardwerkend meisje. Ze liet ons pas nog haar laatste medaille zien. We kunnen het nieuws niet geloven", zei burgemeester Pablo Diestro aangeslagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore