Natuurgeweld

Orkaan Florence eist eerste levens, moeder en dochter omgekomen

14 september 2018 22:07 Aangepast: 15 september 2018 06:52
Straten staan blank door de enorme hoeveelheid regen Beeld © AFP

Orkaan Florence die vandaag de oostkust van de VS bereikte, heeft dodelijke slachtoffers gemaakt. Zeker vijf mensen zijn omgekomen.

Alle doden vielen te betreuren in North Carolina, de staat waar de orkaan aan land kwam. Een moeder en haar baby kwamen om het leven toen een boom op hun huis viel. De vader van het gezin raakte gewond.

Een 77-jarige man kwam om het leven, toen de wind hem omver blies, toen hij naar buiten ging om te kijken hoe het ging met zijn honden. Een andere man kwam om het leven toen hij buiten probeerde de generator aan te sluiten en werd geëlektrocuteerd.  

Hulpdiensten te laat

Een andere vrouw werd getroffen door een hartaanval. Ze kon zelf nog het alarmnummer bellen, maar het lukte de ambulance niet om haar huis snel te bereiken door de vele omgewaaide bomen op de weg. Toen ze eindelijk aankwamen, was de vrouw al overleden. 

Het zijn de eerste dodelijke slachtoffers die door de autoriteiten gemeld zijn bevestigd. 

Eerste beelden: orkaan Florence komt aan land

Al dagen hadden de inwoners van een groot gebied aan de oostkust zich schrap gezet. Vanmorgen bereikte Florence de kust van North Carolina

Regenwater van acht maanden

De orkaan, inmiddels afgezwakt tot een tropische storm trekt nu westwaarts. Het grote probleem met deze orkaan is dat hij zich tergend langzaam verplaatst en er dus extreem veel regen valt in North Carolina. 

Weerkundigen verwachten dat het door Florence in twee dagen even veel regent als normaal in acht maanden.

`