Ga naar de inhoud
Bespioneerd

Stel vindt verborgen camera in hun Airbnb-appartement

Dougie en zijn vriendin Taryn ontdekten een verborgen camera in hun Airbnb. Beeld © Facebook / Dougie Hamilton

Een Schots koppel heeft een spycam gevonden in hun Airbnb in de Canadese stad Toronto. De camera was verborgen in een digitale wekkerradio, die op het bed gericht was.

Dougie Hamilton (34) had met zijn vriendin Taryn een Airbnb geboekt in de Canadese stad Toronto. Na een drukke dag in de stad besluit het stel bij te komen in het door hun geboekte onderkomen. "Ik staarde zo'n tien minuten naar de klok. Er was iets waardoor ik me ongemakkelijk voelde", schrijft Dougie in een Facebookpost.

Spycams

De klok zit vast aan een draad die eruit ziet als een telefoonoplader. "Dat klopte niet helemaal", zegt Dougie tegen de Schotse krant Daily Record. Hij had via Facebook een paar weken geleden nog een video gezien over spycams. Daarin lieten ze ook een klok zien, waardoor hij zich opeens afvraagt of de wekkerradio, die hij er wat gek vindt uitzien, misschien ook een verborgen camera heeft. "Ik dacht: wil ik die gekke jongen zijn die een digitale klok gaan nakijken op camera's?"

Na een tijdje wikken en wegen besluit Dougie de wekker toch te onderzoeken. Hij schuift de voorkant van de wekker af en vindt... een camera. 

Geluk gehad

Na de vondst neemt Dougie onmiddellijk contact op met Airbnb. "Ze vertelden ons dat de eigenaar van het appartement zes andere andere appartementen en honderden reviews had, dus het lijkt erop dat we geluk hebben gehad", zegt hij.

Airbnb heeft het stel ondergebracht in een hotel en alle reserveringen voor het appartement geannuleerd. De host is van het platform verwijderd. De politie van Toronto is een onderzoek gestart.

Steeds meer gemeenten helemaal klaar met Airbnb:

01:50
Het chagrijn over vakantieverhuur van woningen via sites als Airbnb, spreidt zich als een olievlek uit over Nederland. Steeds meer gemeenten zijn bezig met plannen om paal en perk te stellen aan verhuur van woningen aan toeristen.
Bron: RTL Nieuws