Onbekwaam?

'VERRAAD?' Trump woedend over anonieme brief Witte Huis

06 september 2018 06:25 Aangepast: 06 september 2018 10:20
Volgens de schrijver van de brief gingen binnen de regering stemmen op om Trump af te zetten. Beeld © AFP

Donald Trump wordt binnen het Witte Huis door een aantal medewerkers tegengewerkt 'om de Verenigde Staten te beschermen tegen zijn ergste impulsen'.

Dat blijkt uit een anonieme ingezonden brief in The New York Times van een hoge official in het Witte Huis. Volgens de schrijver van de brief gingen binnen de Amerikaanse regering stemmen op om de president af te zetten, maar is besloten de afzetting niet door te zetten uit vrees voor een constitutionele crisis.

Te labiel

Ook staat er in de brief dat Trump 'te labiel' en 'ongeschikt' is om het land te leiden. De krant zegt tot publicatie te hebben besloten omdat de identiteit van de anonieme briefschrijver bij de krant bekend is.

'Geef dader aan'

Trump zelf reageerde woedend op de brief met een tweet van een woord in hoofdletters : 'VERRAAD?'.

In een volgend bericht schreef hij: "Als de Times deze SLAPJANUS kent, dan moeten zij deze aangeven in het belang van de nationale veiligheid."  

Een nieuw wapen voor de president

Donald Trump neemt wraak op prominente critici. Hij trekt de bevoegdheid in waarmee zij vertrouwelijke informatie kunnen inzien. Onder meer een voormalige CIA-baas kan zo niet meer bij geheime informatie die het landsbelang aangaat.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Stafchef Trump: Ik heb de president nooit een idioot genoemd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore