Nieuw boek

Stafchef Trump: Ik heb de president nooit een idioot genoemd

05 september 2018 00:59 Aangepast: 05 september 2018 06:00
President Donald Trump en zijn stafchef John Kelly Beeld © AFP

"Het is niet waar dat ik de president een idioot heb genoemd, het is juist precies het tegenovergestelde." Dat zegt John Kelly, de stafchef van de Amerikaanse president Trump in een verklaring. In een boek dat volgende week verschijnt, zou Kelly zeggen dat zijn baas 'een idioot' is.

Gisteren kwam een voorpublicatie naar buiten van het nieuwe boek van journalist Bob Woodward. Eén van de journalisten die voor de val van president Nixon zorgde in het Watergateschandaal. 

'Zinloos om hem te overtuigen'

Uit het boek zou blijken dat naaste medewerkers Trump er een vernietigend beeld van hun baas op na houden. Er staat ook in dat stafchef John Kelly tijdens een bijeenkomst zou hebben gezegd: "Hij is een idioot. Het is zinloos te proberen hem van iets te overtuigen."

Niets van waar, zegt hij nu in een verklaring. Die werd door president Donald Trump verspreid via Twitter. "Het idee dat ik de president een idioot zou hebben genoemd is niet waar, het is zelfs het tegenovergestelde."

'Afleiden van successen'

Kelly noemt het boek in zijn verklaring 'een sneue poging om mensen zwart te maken en af te leiden van de vele successen van de regering-Trump.'

In het boek staat ook dat naaste medewerkers documenten van het presidentiële bureau hebben gestolen om te voorkomen dat Trump ze onder ogen zou krijgen. En dat een voormalige advocaat van Trump probeerde te voorkomen dat hij zou getuigen in het Ruslandonderzoek, omdat hij anders 'in een gevangenispak zou eindigen'.  

Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra verdedigt President Trump

Trumps 'man in Nederland', ambassadeur Pete Hoekstra zat aan tafel bij RTL Late Night. Hij legde er het beleid van Trump uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore