Ga naar de inhoud
Buitenland

Tien gewonden door schietpartij appartementencomplex Californië

Het appartementencomplex waar de schietpartij plaatsvond. Beeld © Google Maps

In de Amerikaanse stad San Bernardino in Californië zijn zeker tien mensen gewond geraakt toen een schutter het vuur opende in een appartementencomplex. Volgens de politie zijn drie mensen er zeer slecht aan toe.

Het vuur werd geopend in een gezamenlijke ruimte van het appartementencomplex, waar meerdere mensen spelletjes aan het spelen waren. Volgens de politie is er met meerdere wapens geschoten. 

Tot twintig kogels

Alysa Marie, die naast het complex woont, zegt tegen CNN dat ze in een rap tempo vijftien tot twintig kogels achter elkaar afgevuurd hoorde worden. "Mijn schoonbroer hoorde de kogels langs ons huis vliegen", vertelt ze. "Ongeveer vijf minuten later vloog er een helikoper over onze straat, die de dader via een luidspreker opriep om wapens te laten vallen."

Ook een andere buurman hoorde schoten afgevuurd worden. "Ik hoorde ongeveer vier schoten, daarna iets wat leek op een motor die hard wegreed, en daarna nog meer geweerschoten", vertelt Eduardo Rivas, een andere buurman.

Mogelijk bendegeweld

Na de schietpartij gingen de dader of daders ervandoor. De politie heeft nog niemand gearresteerd. Buren zeggen tegen de nieuwszender CBS L.A. dat in het gebied bendes actief zijn. De politie onderzoekt of het gaat om bendegeweld of dat er een ander motief is. 

Discussie over wapens in VS in volle gang:

Na de schietpartij op een school in Florida afgelopen februari maken bedrijven het moeilijker om aan geweren en munitie te komen. Zo stopt sportwinkelketen Dick's Sporting Goods met de verkoop van semi-automatische wapens. En supermarktketen Walmart wil de leeftijd verhogen naar 21.

Meer op rtlnieuws.nl: