Buitenland

Vader van vermoorde studente: politici, stop met misbruiken Mollies dood

02 september 2018 22:54 Aangepast: 03 september 2018 09:38

De vader van een vermoorde Amerikaanse studente heeft hard uitgehaald naar president Trump en alle andere politici die nu politieke munt willen slaan uit de dood van zijn dochter. "Mijn dochter kan niet meer zelf haar mening uiten. Maar ik wel."

De ontvoering van de 20-jarige Mollie Tibbetts in juli, de slopende weken van onzekerheid en de vondst van haar lichaam op 21 augustus waren voor de familie vanzelfsprekend al hels genoeg. Maar de pijn werd erger toen de nationaliteit van de moordverdachte naar buiten kwam: een illegale immigrant uit Mexico. Politici uit alle rangen en standen grepen de moord aan om te pleiten voor strengere migratiewetten.

Zelfs president Trump deed daaraan mee:

'Ronduit racistisch'

Haar vader is het nu beu. "Jullie kunnen je Mollies ziel niet toeëigenen om ideeën de wereld in te brengen die Mollie ronduit racistisch vond. Dat is lafhartig en verwerpelijk."

Met die laatste twee woorden gebruikte hij heel bewust de woorden van Donald Trump Jr., de zoon van de president. Die had vrijdag nog in een opiniestuk de Democratische partij 'lafhartig en verwerpelijk' genoemd, omdat ze naar zijn smaak te weinig aandacht hadden voor de nationaliteit van de verdachte in deze moordzaak die het hele land had bezig gehouden.

Telefoonberichten

Luttele dagen na Mollies begrafenis werden kiezers gebeld met geautomatiseerde telefoonberichten, die de moord aanhaalden als argument om vooral te stemmen voor strengere migratiewetten. 

Mollies vader sloeg vandaag terug in een ingezonden brief in de lokale krant. Hij meldde onder meer dat ook zijn stiefdochter Mexicaans is en dat deze moordenaar net zo min een afspiegeling is van de Mexicaanse gemeenschap, als racisten voor de blanke gemeenschap. "Namens mijn familie en namens Mollie verzoek ik jullie: stop. Toon wat fatsoen."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore