Ga naar de inhoud
Buitenland

Noorse politie start onderzoek naar vermiste Arjen Kamphuis

Arjen Kamphuis. Beeld © Dennis van Zuijlekom

De politie in Noorwegen is een onderzoek begonnen naar de vermiste Arjen Kamphuis. De 47-jarige Nederlander werd op 20 augustus als vermist opgegeven en werd voor het laatst gezien in de plaats Bodø.

Tijdens het onderzoek wordt onder meer gekeken of hij te traceren is aan de hand van zijn telefoongegevens en er worden enquêtes afgenomen. Onderzoeksleider Ivar Pettersen zegt tegen Noorse media dat er ook tips binnen zijn gekomen uit andere plekken in Noorwegen, onder meer uit Ålesund, 1000 kilometer van Bodø. "Maar tot nu toe is er niets nieuws te melden."

ZIE OOK: Nederlander vermist na vakantie in Noorwegen

Werk- en privéafspraken gemist

Volgens een vriendin van Kamphuis was hij twee weken op vakantie in Noorwegen. "Hij zou op 22 augustus terugkomen naar Nederland, had een ticket terug voor die dag teruggeboekt. Maar inmiddels heeft hij diverse werk- en privéafspraken gemist."

Volgens haar is bekend dat Kamphuis op de dag van zijn vermissing heeft uitgecheckt uit een hotel in Bodø, een plaatsje in het noorden van het land. "Verder zijn er alleen vermoedens over wat er gebeurd is."