Buitenland

Jager in coma nadat hij twee dagen ondersteboven in een boom hing

02 september 2018 10:51 Aangepast: 02 september 2018 12:17
Beeld © Umatilla County Sheriff's Office

Een jager uit de Amerikaanse staat Oregon ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij viel van zijn uitkijkplatform en raakte ondersteboven verstrikt in zijn eigen veiligheidsnet. Het duurde twee dagen voordat andere jagers hem vonden en de alarmdiensten konden inschakelen.

De 70-jarige Eddie Voelker hing al die tijd negen meter boven de grond. Hij was op pad met alleen zijn honden, die bij hem zijn gebleven.

Twee andere jagers, een vader en een zoon, hoorden hem om hulp schreeuwen, maar zagen hem niet. Het duurde anderhalf uur voordat ze doorhadden dat Voelker in een boom vastzat. De mannen moesten naar de snelweg rijden om de alarmdiensten in te schakelen, omdat ze in het bos geen bereik hadden.

In coma

Toen de hulpverleners Voelker naar beneden haalden, verloor hij zijn bewustzijn. Ook zijn hart stopte omdat de bloedstroom die naar zijn onderlichaam was afgesneden plotseling weer op gang kwam.

De man werd met een helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar wordt hij in een kunstmatige coma gehouden om de druk om zijn hersens te verlichten.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore