Buitenland

'Excuusbrief Marc Dutroux laat overlevende ijskoud'

31 augustus 2018 11:06 Aangepast: 31 augustus 2018 11:11
Marc Dutroux in 2004. Beeld © EPA

Een van de twee slachtoffers die levend werden bevrijd uit de handen van Marc Dutroux, is niet onder de indruk door de excuusbrief van de beruchte Belgische kindermoordenaar. "De brief laat Sabine Dardenne ijskoud", zo laat haar advocaat weten aan Sudpresse.

In de brief schrijft Dutroux onder meer dat hij bereid is antwoord te geven op vragen van slachtoffers en hun nabestaanden.

'Ze koos ervoor om het te doen'

De advocaat van Dardenne ontving de brief woensdagochtend. "Ik vroeg meteen aan Sabine of ze 'm wilde lezen. Ze koos ervoor om het te doen", zegt hij.

Wat de bedoelingen van Dutroux ook zijn geweest, hij heeft er niets mee bereikt, benadrukt de advocaat. "Laat het duidelijk zijn: de brief laat Sabine onbewogen."

Opgepakt in 1996

De inmiddels 61-jarige Dutroux werd in 1996 opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes. Slechts twee slachtoffers, Dardenne en Laetitia Delhez, zijn levend teruggevonden. Voor zover bekend heeft Delhez nog niet gereageerd op de brief.

ZIE OOK: Moeder van slachtoffer Dutroux hoeft excuusbrief niet: 'Pesterij'

Dutroux kreeg in 2004 levenslang voor moord, verkrachting, ontvoering, foltering en opsluiting. 

'Tijd dat circus stopt'

De vader van de vermoorde An Marchal reageerde eerder deze week geïrriteerd op de brief. "Na 23 jaar wordt het tijd dat het circus stopt. Wij doen er niet meer aan mee", stelde hij telefonisch.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Kindermoordenaar Marc Dutroux wil slachtoffers antwoorden geven'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore