Buitenland

'Kindermoordenaar Marc Dutroux wil slachtoffers antwoorden geven'

29 augustus 2018 19:06 Aangepast: 30 augustus 2018 09:11
Beeld © ANP

De excuusbrief die kindermoordenaar Marc Dutroux had geschreven aan zijn slachtoffers en hun nabestaanden, is aangekomen bij de oud-advocaat van de vader van de vermoorde An. Dutroux schrijft dat hij bereid is antwoord te geven op vragen van nabestaanden.

In de brief belooft Dutroux verder dat hij nooit meer op eigen initiatief contact zal zoeken. De advocaat zegt tegen VTM Nieuws dat hij de brief zal doorsturen naar de vader van An.

Die lijkt daar overigens geen interesse in te hebben. "Na 23 jaar wordt het tijd dat het circus stopt", zegt hij tegen VTM. "Wij doen er niet meer aan mee."

Zes meisjes ontvoerd

Dutroux werd in 1996 opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes, van wie slechts twee, Laetitia Delhez en Sabine Dardenne, het overleefden. De toen veertien en twaalf jaar oude meisjes werden in zijn huis ontdekt.

In 2014 werd Dutroux veroordeeld tot levenslang voor moord, verkrachting, ontvoering, foltering en opsluiting. Zijn advocaat probeert de nu 61-jarige Dutroux voorwaardelijk vrij te krijgen

Brief al in mei aangekondigd

De brief zal voor de slachtoffers van Dutroux niet als een grote verrassing komen. Hij had het schrijven al in mei aangekondigd.

Meer op rtlnieuws.nl:
Kindermoordenaar Marc Dutroux stuurt 'verzachtende' brief naar slachtoffers

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore