Buitenland

Yvo T. officieel verdacht van moord op Belgische agent in Spa

28 augustus 2018 12:59 Aangepast: 28 augustus 2018 14:04
Op de plek in Spa waar afgelopen weekend een agent werd doodgeschoten, worden bloemen gelegd. Beeld © ANP

Yvo T. wordt officieel verdacht van de moord op een Belgische politieman in Spa, afgelopen weekend. De Nederlander beroept zich op zijn zwijgrecht.

Zijn hechtenis is verlengd, meldt het parket in Verviers. De zondag aangehouden T. werd gisteren verhoord. Hij heeft daarbij nog wel verklaard dat hij 'een zwart gat' heeft in zijn geheugen over de periode rond de fatale schietpartij.

Onder invloed

De 36-jarige T. werd zaterdagnacht met twee landgenoten geweigerd in een café in Spa, waarna ze in een taxi stapten. Hij had volgens een parketwoordvoerder al bij het café laten zien dat hij een vuurwapen bij zich had, waarop omstanders de politie belden. Bij een controle zou hij de inspecteur, Amaury Delrez, in zijn hoofd hebben geschoten. Hij wordt ook verdacht van poging tot moord op een andere politieman. Het vuurwapen is nog niet gevonden.

De politie wist hem zeven uur later aan te houden in Spa. T. zegt zich niets meer te herinneren van de periode tussen het incident bij café Havana en zijn arrestatie. Hij was zondag te veel onder invloed om te worden verhoord.

De twee metgezellen van T., onder wie een broer, zijn gisteren aangehouden in Nederland. De onderzoeksrechter heeft de Nederlandse autoriteiten verzocht hen uit te leveren. Hun betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht. In de taxi zaten al twee andere personen, die zich maandag hebben gemeld bij de politie. Deze getuigen zullen worden verhoord.

T. komt volgens dagblad De Limburger uit Schinnen. Hij woont bij zijn ouders in een caravan in de tuin en zou vaker bij gewelds- en drugsincidenten betrokken zijn geweest, maar geen zware crimineel zijn.

Een ooggetuige vertelt over de schietpartij in Spa: 

'In eerste instantie dacht ik dat het studenten waren die voetzoekers gooiden'

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore