Ga naar de inhoud
Buitenland

Trump wil Google News aanpakken: 'Conservatief geluid wordt tegengehouden'

Donald Trump Beeld © ANP

Donald Trump heeft zijn pijlen gericht op Google News. Hij dreigt het nieuwsoverzicht aan te zullen pakken.

Volgens Trump worden conservatieve geluiden tegengehouden en is positief nieuws over hem niet te lezen.

'Linkse media, erg gevaarlijk'

"Nep-CNN is prominent. Republikeinse/conservatieve en eerlijke media worden buitengesloten. Illegaal? 96 procent van de resultaten op Trump News is van linkse media, erg gevaarlijk'', tweette Trump. 

'Ernstige situatie'

"Ze controleren wat we wel en niet kunnen zien. Dit is een ernstige situatie, waar iets aan gedaan zal worden", voegde de president er aan toe.

 

Reactie Google

De zoekresultaten bij Google worden niet beïnvloed om politieke redenen, laat Google weten na de kritiek van Trump. "Als gebruikers een zoekopdracht invoeren, is het ons doel om ervoor te zorgen dat zij binnen een paar seconden de meest relevante antwoorden krijgen. De zoekmachine wordt niet gebruikt voor een politieke agenda en we duwen onze resultaten niet in de richting van een politieke ideologie'', meldt Google.

Google is niet het eerste bedrijf dat door Trump onder vuur wordt genomen. Eerder viel hij Amazon en de oprichter daarvan, Jeff Bezos, openlijk aan. Bezos is ook eigenaar van de Washington Post, een van de belangrijkste kranten in de Verenigde Staten.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl