Buitenland

Promotie voor politieagente die borstvoeding gaf: 'Dit is de politie die we willen'

23 augustus 2018 11:13 Aangepast: 23 augustus 2018 19:06
Celeste Ayala geeft tijdens haar dienst borstvoeding aan de baby in een kinderziekenhuis. Beeld © Facebook / Marcos Heredia

De Argentijnse politieagente die een ondervoede baby vorige week borstvoeding gaf tijdens haar dienst, is gepromoveerd. Een foto die haar collega maakte om 'dit geweldige gebaar van liefde' te delen, ging vorige week viral.

Celeste Ayala had dienst in een kinderziekenhuis bij Buenos Aires toen er een ondervoede baby werd binnengebracht. Het kindje was ontroostbaar en bleef maar huilen. Het personeel was te druk om tijd voor de baby vrij te maken, waarop Ayala vroeg of ze hem mocht knuffelen. 

Hongerige baby

Doordat de baby steeds zijn vuistje in zijn mond stopte, begreep de agente dat hij honger had. Met toestemming van het personeel gaf ze de baby daarom borstvoeding. Haar collega deelde daarvan een foto op Facebook. "Dit is niet iets wat je elke dag ziet", schreef hij erbij. "Goed werk!"

Voorbeeld

De veiligheidsminister van de hoofdstad Buenos Aires Cristian Ritondo is zo onder de indruk van de actie van de vrouw, dat hij haar promotie heeft gegeven. De vrouw, die zelf een dochter van zestien maanden heeft, is nu benoemd tot sergeant. 

Ritondo zegt dat haar 'spontane gebaar van liefde' een voorbeeld is voor alle agenten. "We zijn trots op je, dit is de politie die we willen."

Joodse verpleegster geeft Palestijnse baby de borst

Deze joodse verpleegster redde het leven van deze Palestijnse baby. Toen de moeder van het kind hem na een ongeluk geen borstvoeding meer kon geven, aarzelde ze geen moment.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore