Buitenland

Kindermoordenaar Marc Dutroux stuurt 'verzachtende' brief naar slachtoffers

22 augustus 2018 13:06 Aangepast: 22 augustus 2018 13:30
Beeld © ANP

Slachtoffers en nabestaanden krijgen een dezer dagen een brief van Marc Dutroux waarin de Belgische kindermoordenaar berouw toont voor zijn daden. Het is een 'verzachtende brief, een opening'.

Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez, die probeert de nu 61-jarige Dutroux voorwaardelijk vrij te krijgen. Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot levenslang voor moord, verkrachting, ontvoering, foltering en opsluiting.

In mei aangekondigd

Hij werd in 1996 opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes, van wie slechts twee, Laetitia Delhez en Sabine Dardenne, het overleefden. De toen veertien en twaalf jaar oude meisjes werden in zijn huis ontdekt.

Dayez zal de brief sturen naar Delhez en Dardenne, en naar de ouders van de vermoorde Julie Lejeune, Mélissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks. Hij had het schrijven al in mei aangekondigd.

'Deur staat open'

"We willen geen oorlog", zegt Dayez, die meermaals bedreigd werd sinds hij in 2013 de zaak van Dutroux op zich nam. Vlak daarvoor had de rechtbank al een verzoek tot voorwaardelijke vrijlating afgewezen. "De ontvoerder wil zijn excuses aanbieden", aldus Dayez. Ook staat 'de deur open voor slachtoffers en nabestaanden die met verschillende vragen en verzoeken zitten'.

In mei reageerde de vader van de vermoorde An Marchal al op de aankondiging. "Die brief past in het plan van de advocaat om Dutroux vrij te krijgen. We moeten er niets meer achter zoeken", zei Paul Marchal toen. "Ik begrijp niet wat hij nog wil zeggen, na 23 jaar."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore