Buitenland

Lof voor agente die 'vieze en stinkende' baby de borst geeft in het ziekenhuis

18 augustus 2018 20:25 Aangepast: 19 augustus 2018 10:49
Celeste Ayala gaf een hongerig jongetje borstvoeding. Beeld © Facebook Marco Heredia

Een foto waarop de Argentijnse Celeste Ayala een baby borstvoeding geeft in een ziekenhuis is al meer dan 140 duizend keer geliket op Facebook. Haar collega postte de foto op social media om 'dit geweldige gebaar van liefde' wereldkundig te maken.

Ayala had dienst in het Maria Ludovica kinderziekenhuis toen een ondervoedde baby werd binnengebracht. Het kind huilde en was niet te troosten. De agente zag dat het personeel het druk had en eigenlijk geen tijd voor hem vrij konden maken. Daarom vroeg ze of ze hem mocht knuffelen.

Alleenstaande moeder

"Ik zag dat hij honger had, omdat hij zijn vuistje steeds in zijn mond stopte", zegt ze tegen lokale media. "Daarom vroeg ik of ik hem vast mocht houden en voeden. Het was een heel verdrietig moment, het brak mijn hart om hem zo te zien." De baby zou de jongste zijn van zes kinderen van een alleenstaande moeder die moeite heeft om rond te komen.

Volgens Ayala's collega Marco Heredia noemde het personeel in het ziekenhuis de baby vies en stinkend. "Maar dat maakte jou niet uit", schrijft hij bij zijn Facebookpost. "Dat is iets dat je niet elke dag ziet. Goed werk!"

Joodse verpleegster geeft Palestijnse baby de borst

Een bijzonder moment.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`