Buitenland

Man doet bommelding om vlucht te kunnen halen: 10 maanden cel

16 augustus 2018 14:35 Aangepast: 16 augustus 2018 14:48
Alle passagiers moesten na de bommelding het vliegtuig uit. Beeld © Air Cruise Collection

Het leek hem wel een goed idee: een valse bommelding doen, zodat zijn vlucht vertraging zou krijgen en hij nog mee kon in het vliegtuig. Maar echt slim was de 47-jarige Jacob Meir Abdellak niet.

Abellak belde namelijk met hetzelfde nummer als dat hij gebruikte om zijn reis te boeken. Hij werd opgepakt en moet nu tien maanden de cel in.

Hij kon zijn vlucht echt niet meer halen. Daarom belde Abdellak acht minuten voordat zijn vlucht zou vertrekken van de Britse luchthaven Gatwick naar Los Angeles met de politie en deed een bommelding. Gevolg: alle passagiers moesten uitstappen en opnieuw gecontroleerd worden.

Vliegtuig kreeg vertraging

Het vliegtuig liep een vertraging op van anderhalf uur. En dat was nou precies de bedoeling van Abdellak. Plan gelukt, zou je denken. Maar omdat hij zich niet op tijd had ingecheckt, mocht hij alsnog niet mee op de vlucht.

Geen vlucht, geen uitje in Los Angeles en dan ook nog opgepakt worden. Want doordat Abdellak met de telefoon belde waarmee hij zijn vlucht ook had geboekt, kon hij makkelijk geïdentificeerd worden. Toen hij elf dagen later alsnog op een vliegtuig naar de Verenigde Staten wilde stappen, werd hij aangehouden.

'Simkaart verloren'

De man beweerde eerst nog dat hij niet achter de bommelding kon zitten omdat hij zijn simkaart was verloren, maar bekende later alsnog schuld.

De politie heeft geen goed woord over voor de actie van de man. Ze noemen het telefoontje belachelijk, egoistisch en het zou medewerkers en passagiers overstuur en bang hebben gemaakt.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore