Buitenland

Witte Huis woest op oud-medewerker die stiekem ontslag opnam

13 augustus 2018 01:53 Aangepast: 14 augustus 2018 02:27
Omarosa Manigault Newman en Donald Trump. Beeld © EPA

De woordvoerder van de Amerikaanse president Trump is woedend over geheime opnames die een oud-medewerker maakte. Ze nam stiekem gesprekken op in de zwaarbeveiligde Situation Room, waaronder het moment dat ze ontslagen werd.

Omarosa Manigault Newman werkte voor de campagne van Donald Trump en verhuisde later mee naar het Witte Huis als adviseur. Tot ze uiteindelijk werd ontslagen door de stafchef van de president.

Geheime opnames

En nu blijkt dat ze in het geheim opnames heeft gemaakt van haar ontslag en van andere gesprekken in het Witte Huis. Omarosa liet de opnames horen tijdens een interview met de zender NBC.

De opnames zorgen voor boosheid bij haar voormalige werkgever. Maar wat het voor het Witte Huis nog erger maakt, is dat ze gesprekken opnam in de Situation Room. Dat is een vergaderruimte waar gevoelige onderwerpen en informatie van inlichtingendiensten besproken worden.

'Teleurgestelde oud-medewerker'

"Het idee dat een medewerker opname-apparatuur meesmokkelt naar de Situation Room toont aan dat ze weinig respect heeft voor de nationale veiligheid", zegt Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerder van het Witte Huis. Volgens haar is dit tekenend voor de persoonlijkheid van deze 'teleurgestelde oud-medewerker'.

Omarosa Manigault Newman bracht de opname naar buiten tijdens de promotie van haar nieuwe boek. Daarin beschrijft ze haar tijd in het Witte Huis. Ze beweert ook dat er tapes zijn van Donald Trump waarop hij racistische uitspraken doet.

Handelsoorlog treft Amerikaanse sojaboer Mark: 'Het gaat om heel veel geld'

Boer Mark maakt zich grote zorgen over de handelsoorlog die Trump ontketend heeft. Hij dreigt een derde van zijn oogst niet meer aan China te kunnen verkopen. "De geschiedenis wijst uit dat in- en uitvoerrechten nooit zo uitpakken als je voor ogen hebt."

Meer op rtlnieuws.nl:

`