Buitenland

Nederlandse consul tegen vakantiegangers Californië: pas op voor bosbranden

13 augustus 2018 00:44 Aangepast: 13 augustus 2018 06:22
Beeld © AFP

Wie op vakantie is of gaat in de Amerikaanse staat Californië moet oppassen voor de bosbranden die daar al weken woedden. Daarvoor waarschuwt het Nederlandse consulaat in San Francisco.

In Californië zijn op dit moment 13 natuurbranden. Die woedden op verschillende plekken in de staat. Reden voor de Nederlandse Consul Generaal, Gerben Kunst, om landgenoten die er op vakantie willen te waarschuwen.

Nederlanders in Californië krijgen het advies om de berichtgeving van de brandweer in de gaten te houden. Zo is er een kaart waarop alle actieve en inmiddels gebluste branden te zien zijn. Er zijn ook delen van het Yosemite National Park gesloten vanwege de natuurbranden.

Ruim 10.000 inwoners van Californië zijn geëvacueerd vanwege de grote natuurbranden. Er zijn ook veel huizen verwoest door het vuur. De gouverneur heeft voor een deel van de staat de noodtoestand uitgeroepen.

14.000 brandweermannen strijden tegen grootste bosbrand ooit in Californië

Nooit eerder had de Amerikaanse staat Californië te maken met bosbranden zo groot als nu. De brandweer staat vrijwel machteloos: al het bluswerk is een druppel op een gloeiende plaat.

Meer op rtlnieuws.nl:

`