Buitenland

Motief van man die vliegtuig stal nog altijd onduidelijk

12 augustus 2018 06:17 Aangepast: 12 augustus 2018 06:42
Eenzelfde vliegtuig als waarmee Russell vrijdag crashte. Beeld © AFP

Het is nog onduidelijk wat de 29-jarige man bezielde die vrijdag in Seattle een leeg passagiersvliegtuig stal, er stunts mee uithaalde en uiteindelijk crashte.

Volgens Amerikaanse media zou het gaan om Richard Russell, een grondsteward zonder vliegbrevet, die al 3,5 jaar in dienst was van luchtvaartmaatschappij Horizon Air.

Turbulente vlucht

Als grondsteward hielp Russell onder meer de bagageafhandelaars. Ook was hij deels verantwoordelijk voor het verslepen van vliegtuigen. Voor Russell aan zijn turbulente vlucht kon beginnen, heeft hij ook eerst met een speciaal voertuig het toestel in de juiste richting gedraaid om op te kunnen stijgen.

Bekijk hier de beelden: 

Het is een bizar gezicht: een passagiersvliegtuig maakt een looping en wordt achtervolgd door twee F15’s.

Geliefd bij zijn collega's

Volgens een oud-collega was Russell stil en geliefd bij zijn collega's. In een video die eerder op YouTube is gepost, vertelt Russell wat zijn werk als grondsteward inhoudt. Hij zegt daarin dat hij veel koffers moet tillen, maar dat daar leuke dingen tegenover staan, waarna een aantal tripjes naar het buitenland wordt getoond. "Uiteindelijk compenseert het elkaar", beëindigt hij de video.

Miniatuurvoorbeeld

Richard Russell, een 29-jarige grondsteward zonder vliegbrevet

`