Buitenland

Moeder na ruzie bij Trevifontein in Rome: 'Ze duwden en sloegen mijn dochters'

10 augustus 2018 18:04 Aangepast: 10 augustus 2018 18:05
De Trevifontein in Rome. Beeld © AFP

Hoe een leuke middag volledig uit de hand kan lopen: Sarah was met haar familie in Rome en wilde een foto maken van de Trevifontein, totdat ze ruzie kregen met Italianen. "Ze duwden mijn dochter van 19 weg en sloegen mijn dochter van 13. Ik heb ze toen verdedigd."

De dochter van Sarah (niet haar echte naam, deze is bekend bij de redactie) ging op de rand van de fontein zitten, toen er vervolgens een Italiaanse man naast haar plaatsnam. "Het was nogal een potige man", vertelt ze.

ZIE OOK: Nederlandse vrouw op de vuist met andere toerist om beste selfieplek bij Trevi-fontein

Duwen en slaan

Sarah vertelt dat de Italiaan vervolgens misschien wel heeft gevraagd of haar dochter wilde opschuiven of weg wilde gaan, maar ze spreekt geen Italiaans en dus bleef ze zitten. Toen ging het mis. "Plotseling geeft die man haar zomaar een duw en springt daarna bovenop haar! Zijn vrouw begon ook ineens te slaan. Toen zijn wij ertussen gekomen om onze dochter te beschermen."

Klaar was het vervolgens zeker nog niet. "Intussen waren ze naar mijn andere dochter van 13 gelopen en begonnen ze haar te slaan. Toen heb ik ze aan de haren getrokken om ze bij mijn kinderen vandaan te halen."

Machteloos

Dat was ook het moment dat de politie tussenbeide kwam. Op buitenlandse media circuleert het bericht dat de Nederlanders opgepakt zouden zijn. Dat is volgens Sarah niet waar. "We hebben zelf aangifte gedaan tegen de Italianen. Mijn kleren zijn kapot, mijn nagels gescheurd en mijn duim gekneusd."

Miniatuurvoorbeeld

De duim van Sarah na afloop (Eigen foto).

Inmiddels is de familie weg uit Italië. Vrijdagmiddag als we ze spreken, rijdt de familie door Zwitserland. Ze voelden zich bedreigd. "Je krijgt het gevoel dat ze zeggen 'wij zijn hier de baas'. Machteloos ben je. We komen hier nooit meer terug."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore